728 x 90

جای خالی ۹۹درصد جامعه در بودجه ۱۴۰۰ - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی روز یکشنبه هفتم دیماه، عرصهٔ جدال باندها بر سر خرید واکسن کرونا و تناقض‌گوییهای باند روحانی از یک‌سو و موضوع بودجه سال آینده از سوی دیگر است. دعوا بر سر قبول یا رد اف.ای.تی.اف موضوع مهم دیگری است که در آن کارشناسان حکومتی قبل از هر چیز به بن‌بست نظام در مواجهه با جامعه جهانی اذعان کرده‌اند. بحرانهای اجتماعی اقتصادی دغدغهٔ روزنامه‌های باند مغلوب است که طی آن به نظام هشدار داده‌اند.

در روزنامه‌های هفتم دیماه، هشدار به نظام به بیانهای مختلف دیده می‌شود از هشدارهای صریح تا هشدارهای تلویحی و با ایما و اشاره.

وحشت از آتشفشان گرسنگان

آرمان به‌نقل از یک کارشناس حکومتی به نظام هشدار داده و زیر عنوان: از آتشفشان گرسنگان باید ترسید» ضمن اشاره به آثار بحرانهای اقتصادی ناشی از کرونا بر مردم نوشته است: «باید از روزی ترسید که در مقابل آتشفشان خشم و غصه و اشک دیگر کاری از دست هیچ کسی برنیاید و آن زمان بیان راه‌کارها دیر شده باشد». این کارشناس حکومتی در چند جای دیگر این مطلب باز همین هشدار را تکرار کرده. از جمله گفته است: « دولت هر چه سریع‌تر فکری به‌حال گرانی و تورم و فقر روزافزون جامعه کند و‌گرنه شاهد اقدامات دیگری برای سیر کردن شکم خواهیم بود.... باید از زمانی ترسید که دیگر آتشفشان گرسنگان هیچ‌گونه ترمزی را نپذیرند».

همین هشدار نسبت به فضای انفجاری جامعه را روزنامه جهان صنعت در مطلبی با عنوان «اف.ای.تی.اف از دریچه نگاه اقتصادی» به نظام داده و از جمله نوشته است: «از آنجا که ثروتهای بادآورده در اثر دور زدن تحریم‌ها و عدم نظارتها نیز تنها در اختیار عده‌یی معدود قرار دارد، فاصله فقر و غنا بیشتر شده، ظرفیت و پتانسیل اعتراضی مردم افزایش یافته و از همه مهم‌تر اعتماد بین مردم و حاکمیت نیز به میزان زیادی تنزل یافته است».

بودجه یک درصدی‌ها

برخی روزنامه‌ها در وحشت از انفجار اجتماعی به تناقض های بودجه پرداخته‌اند. برخی هم روی پنهان‌کاری دولت دست گذاشته‌اند برخی هم به عواقب این بودجه که می‌گویند تورم ۵۰درصدی می‌آورد هشدار داده‌اند.

روزنامه کار و کارگر از باند مغلوب در مطلب خود با عنوان: «جای خالی ۹۹درصد جامعه در بودجه ۱۴۰۰» از جمله نوشته است: «در مسأله بودجه‌های سالانه، سال‌هاست که در بر یک پاشنه می‌چرخد. در واقع بودجه سهم یک‌درصدی‌هاست و نود و نه‌درصدی‌ها سهم ناچیزی دارند». این روزنامه در ادامه اعتراف کرده است: «در حال حاضر تاثیر ردیف‌های بودجه نه تنها در سفره‌های جمعیت ۹۹درصد جامعه مشاهده نمی‌شود، بلکه در هزینه‌های جاری شامل بهداشت و درمان، عمران و آبادانی، آموزش و گسترش زیرساختها نیز نمود چندانی ندارد».

روزنامه شرق هم در مطلبی با عنوان: «۳۱۰هزار میلیارد تومان هزینه غایب در بودجه» از یک فقره از رقم‌سازیهای دولت روحانی پرده برداشته و نوشته است: «دولت در حالی رقم مصارف عمومی را ۸۴۰هزار میلیارد تومان عنوان کرده که بررسیها نشان می‌دهد ۳۱۰هزار میلیارد تومان از هزینه‌های خود را پنهان کرده و در بودجه نیاورده است».

صندوق تأمین اجتماعی و امنیت نظام

بررسی بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های امروز تا مرز هشدار امنیتی برای کل نظام مطرح شده. برای نمونه روزنامه کار و کارگر در مطلب خود با عنوان «تأمین اجتماعی در مرز ورشکستگی» به‌نقل از یک کارشناس حکومتی با اشاره به ورشکستگی صندوق تأمین اجتماعی نوشته است: «بیش از ۶۵درصد جمعیت کشور یعنی بیش از ۴۲میلیون نفر از ساکنان کشور، به نوعی وابسته به این صندوق بیمه‌گر هستند. بحران در تأمین اجتماعی، «بحرانی ملی» است که امنیت کشور را به مخاطره می‌اندازد».

در مورد بن‌بست نظام در مواجهه با جامعه جهانی، چه در موضوع اف.ای.تی.اف چه در مورد برجام روزنامه‌های حکومتی مطالب متنوعی دارند. برای نمونه آرمان به‌نقل از مهمان‌پرست سخنگوی اسبق وزارت‌خارجه رژیم به وضعیت آچمز نظام اشاره کرده و نوشته است: «کسانی که معتقدند باید عضویت FATF را بپذیریم، می‌گویند اگر عضو این تشکیلات نشویم، شرایط سخت شده و نقل و انتقالات مالی سخت می‌شود». مهمان‌پرست در ادامه گفته: «این ادعای درستی است و نپیوستن به FATF می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. باید ببینیم پیوستن به آن واقعاً مشکلات ما را رفع می‌کند؟ همین که ما عضویت این تشکیلات را بپذیریم، کاری با ما نداشته و مشکلی ایجاد نخواهد شد؟ بهانه‌گیریها درباره حمایت از تروریسم و پولشویی متوقف خواهد شد؟ هر دو جنبه قابل بررسی است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2c7dc56f-2d04-422d-b885-5ea9459c1532"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات